kinesiologie

Wat is kinesiologie?

De drie werkgebieden van de kinesiologie zijn structuur, chemie en emoties. Als één van deze drie gebieden uit balans is kunnen er diverse klachten ontstaan. Ongemakken en ziektes zijn dan ook vaak een signaal dat het lichaam uit balans is.

Structuur: Beslaat het skelet, pezen en de spieren. Pijnlijke, zwakke en of verkrampte spieren hebben invloed op onze energie en onze houding.

Chemie: Betreft alles wat we eten, drinken en inademen. Vitaminen en mineralen, maar ook allergieën en intoleranties. Een allergie kan zich op allerlei manieren openbaren. De meeste symptomen die bij een allergie voorkomen zijn: jeuk, huiduitslag, loopneuzen, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Door deze reactie verzwakt het immuunstysteem. Samen gaan wij op zoek naar de stofjes (allergenen) die deze reactie geven. Bij een bevonden onbalans wordt het hele systeem vrijgemaakt van de reactie op de betreffende stof. Door de stof te behandelen, hoeft het lichaam hierna niet meer met stress te reageren op de stof en kan de energie weer goed stromen. Na een aantal behandelingen zult u zich al beter voelen en is duidelijk dat de allergie flink minder is of totaal geëlimineerd.

Emotie: Omvat alle emotionele aspecten en hoe deze emoties/stress invloed hebben op ons lichaam. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde angsten, faalangst, vliegangst, onzekerheid, stress of trauma.